Wat is Zumba?

Zumba Fitness is een combinatie van fitness- en dansbewegingen op swingende en opzwepende Latijns-Amerikaanse muziek. Zumba is niet moeilijk. Je hoeft niet eerst pasjes te leren en te onthouden. Zumba Fitness is kijken en meedoen! Zumba Fitness is in de jaren ‘90 ontstaan in Colombia en bedacht door Alberto ‘Beto’ Perez, een Colombiaanse celebrity fitness trainer en choreograaf van internationale popsterren. Hij bracht de trainingsmethode uiteindelijk naar Miami, waarna het al snel in heel Amerika een hit werd. De naam Zumba komt uit het Colombiaans, waar het zoveel betekent als “snel bewegen” en “plezier maken”.

Kan ik Zumba?

Als je van bewegen, dansen, plezier en heerlijke muziek houd, dan is Zumba Fitness wat jij zoekt! Even uit de dagelijkse sleur en waan jezelf op een tropisch eiland met heerlijke muziek en moves!

Hoe gaat een Zumba Fitness Les?

Zumbales is een fitness- en dansworkout, maar dan volgens een officieel geregistreerd programma met Zumba Fitness gecertificeerde instructeurs.

De les begint met een warming –up. Je wordt gelijk meegetrokken door de opzwepende muziekklanken uit Latijns-Amerika waardoor het lijkt alsof je bent beland in zonnig Colombia. Dan volgen er nummers met verschillende ritmes zoals Salsa, Merengue, Cumbia, Calypso Reggaeton, maar ook Flamenco en Hip Hop. Snelle en langzamere ritmes wisselen elkaar af. Deze intervaltraining zorgt voor een optimale verbranding van de calorieën. De les wordt afgesloten met een cooling down. Maar Zumba is vooral leuk, gemakkelijk en effectief. Iedere les geeft een feestgevoel, hierdoor merk je er niets van dat je aan het sporten bent. De muziek is het uitgangspunt. Zumba Fitness maakt je vrolijk.

Wat voor muziek word er gebruikt?

Zumba Fitness behoudt de originele versies van de muziek, in hun eigenheid.

Door de originele ritmes te gebruiken, heb je meer variatie: er is salsa, merengue, reggaeton, cumbia, dance, hiphop, buikdans, Afrikaanse dans, met elk hun specifieke ritmes.