Wat is Body Shape?

Een Body Shape les is een trainingsmethode van een uur, waarin een combinatie gemaakt wordt van een stukje cardio-training, met een deel spierversterkende oefeningen.

In de lessen traint u het cardiovasculaire systeem, waarbij u vet verbrandt en een betere conditie krijgt. Ook heeft dit trainingsgedeelte een gunstig effect op uw stofwisseling. Naast dit conditionele gedeelte volgt een serie van oefeningen, waarbij u zowel grote als kleine spiergroepen traint. Populaire spiergroepen zijn vaak benen, billen, en buik, vandaar dat Body Shape lessen in de volksmond ook wel BBB-lessen, (Buik Billen Benen), worden genoemd. Maar wij willen een stapje verder gaan.

Naast de zeer effectieve oefeningen voor strakkere billen en benen leggen we in de Body Shape lessen ook een accent op core-training.

Core-training Core betekent letterlijk “kern”. Wanneer we praten over onze core, praten we dus over onze kern! Hiermee worden buik, rug en bekken bedoeld. Door het meedoen aan deze specifieke oefeningen maken we onze kern sterker, stabieler en gezonder. Dit heeft een positief effect op onze dagelijkse lichamelijke handelingen, maar u zult ook merken dat bijvoorbeeld onderrugklachten verdwijnen. Bovendien werkt u bij deze oefeningen aan een betere houding, balans en een strakkere taille!

Voor wie is BodyShape?

Body Shape is geschikt voor iedereen die een combinatie zoekt tussen de cardio-oefeningen en de gewichtstraining.

Welk Materiaal?

In de lessen wordt gewerkt met veel verschillende materialen. Er worden gewichten gebruikt, maar ook grote ballen waarbij stabiliteitstraining wordt gedaan. Ook tubes (elastieken) komen in de lessen aan bod, maar waar met name mee gewerkt wordt is uw eigen lichaam. Als uw lichaam het toelaat om oefeningen zwaarder te maken door extra materiaal, dan kan dit. Wanneer dit niet mogelijk is, kunt u de oefeningen ook zonder extra gewicht / materiaal uitvoeren.


Voordelen

  • verbetert je conditie
  • betere vertverbranding
  • versterkt je spieren
  • verlaagt de kans op gewrichtsklachten