Wat is Aerobics?

Bij aerobics beweeg je actief op muziek, in een trainingsvorm waarbij er voldoende zuurstof aan de spieren wordt toegevoerd tijdens de oefeningen zodat op een “aerobe” manier wordt gewerkt aan de algehele lichaamsconditie Centraal staat het plezier om met een groep oefeningen op muziek uit te voeren.

Door regelmatig aerobics-lessen te volgen, wordt het uithoudingsvermogen, de conditie en coördinatie verbeterd. De spieren worden sterker en de longinhoud wordt vergroot. Aerobics is een methode voor conditietraining die actief, uitdagend en plezierig is.

Wat houd Aerobics in?

De les start met een warming-up. In dit gedeelte van de les worden er oefeningen gedaan, die gericht zijn op het bevorderen van een goede doorbloeding van de spieren en het verhogen van hartslag en ademhaling als voorbereiding op het volgende gedeelte waarbij het trainings-, en muziektempo een stuk hoger zal zijn.

Na de warming-up wordt het uithoudingsvermogen en de coördinatie getraind op een hoog maar met een lage impact dus weinig springen maar wel veel beweging, gevolgd door een cooling-down met oefeningen die bedoeld zijn om de hartslag en het ademhalingsritme weer omlaag te brengen.

Vervolgens worden er spierversterkende oefeningen gedaan, gevolgd door stretchoefeningen. De les wordt afgesloten met een volledige cooling-down, zodat de afvalstoffen uit de spieren goed kunnen worden afgevoerd en je je weer lekker kunt ontspannen.

 


Voordelen

  • Fitheid te verbeteren
  • verbeterd de coordinatie
  • verbrand vetten en koolhydraten
  • verbeterd je fitheid
  • verbeterd je conditie